Siirry sisältöön

Yli 100 vuotta maistuvia hetkiä Ullanlinnassa

Tiesitkö, että Centralin historia ulottuu yli sadan vuoden taakse? Palvelemme asiakkaitamme ylpeänä historiastamme tarjoten monipuolisen ruokalistan aina klassikkoannoksista moderneihin suosikkeihin.

Ullanlinnan helmi jo vuodesta 1898

Elettiin vuotta 1898. Sofia Wänttinen oli juuri perustanut ravintolan Helenankadulle. Sohvin kahvilatoiminta alkoi kukoistamaan, ja kuuden vuoden jälkeen hän rohkaistui siirtämään yrityksensä Keskuskadulle. Maineen kiiriessä Centralin nimi nousi hiljalleen yhä useampien huulille, ja pian Centulla oli jo omat vakituiset asiakkaansa ja vankka jalansija Helsingin ravintolakulttuurissa, jonka olennaisena osana se on pysynyt myös läpi omistaja- ja sukupolvivaihdosten.

Vuosi 1961 merkitsi suurta muutosta Centralille, kun silloinen talo purettiin ja jugend-kalusto myytiin. Ravintola siirrettiin Pietarinkatu viiteentoista, missä Central elää ja hengittää yhä tänä päivänä.

Central on tarjonnut siis yli sata vuotta puitteet erinomaisista ruoista ja juomista nauttimiselle, ja sen ainutlaatuinen henki on säilynyt ennallaan läpi vuosikymmenten.